Wat kost een kredietverzekering?
Wat een kredietverzekering kost, hangt van een aantal factoren af. Als je een kredietverzekering afsluit, betaal je net als voor iedere andere verzekering elke maand een premie. Die premie is voor iedere ondernemer anders en wordt bepaald door de sector waarin je actief bent en het land waarin jouw debiteuren en hun liquiditeiten zijn gevestigd. Daarnaast kunnen de voorwaarden van jouw kredietverzekering worden aangepast op jouw bedrijf en jouw manier van werken. Verder kun je er nog voor kiezen om bepaalde grote debiteuren uit te sluiten van dekking en is een incassoprocedure optioneel. Zo ontvang je dus een op maat gemaakte kredietverzekering die past bij jouw bedrijf en jouw portemonnee.
Wanneer sluit ik een kredietverzekering af?
Een kredietverzekering is voor iedere ondernemer interessant. Van starters tot ervaren ondernemers, het maakt niet uit hoe groot je bedrijf is of hoeveel omzet je maakt, een financieel verlies blijft vervelend. Met deze verzekering vang je het verlies op van klanten die jouw factuur niet betalen. Jouw verzekeraar dekt de schade en zo kun jij je zonder zorgen blijven richten op je werk en blijft je bedrijf financieel gezond.
Waarom moet ik toch een kredietverzekering afsluiten als mijn klanten tijdig betalen?
Ook als jouw klanten tijdig betalen, is het verstandig een kredietverzekering af te sluiten.
Jouw klant staat nu misschien bij je bekend als een goede en solvabele klant maar hij kan in de problemen komen als zijn leverancier niet op tijd betaalt. En dat heeft dan weer een effect op zijn financiële verplichtingen aan jou. Als je een kredietverzekering afsluit, hoef je je hier geen zorgen over te maken. De verzekering dekt de schade als de situatie bij jouw klanten ineens verandert.
Hoe zit het precies met het intrekken van mijn kredietlimiet?
Veel ondernemers denken dat hun verzekeraar zo maar hun kredietlimiet kan intrekken. Vaak is dat een reden om geen kredietverzekering af te sluiten. Maar waarom zou een verzekeraar dat doen? Dat levert immers alleen maar een ontevreden klant op. Bovendien ben je ook niet meer verplicht premie te betalen als je niet meer verzekerd bent. Nog een reden voor een verzekeraar om van jouw kredietlimiet af te blijven.
Ben je met dit artikel wat wijzer geworden over een kredietverzekering? Of zie je nog op tegen de administratieve rompslomp? Maak je geen zorgen. Daar helpen we je graag bij.
Wil je weten welke financieringsmogelijkheden jij hebt? Neem vrijblijvend contact met ons op. Er is veel mogelijk, maar iedere financier stelt andere voorwaarden. We helpen je graag zodat jij de beste financiering krijgt voor jouw situatie.